Agrarisch ondernemen:
innovatie en groei

Ook voor de agrarische sector leven we in een tijdperk waarin big data de sleutel is voor innovatie en groei. Waarin sensoren jouw extra ogen en oren zijn, die je helpen je onderneming zo duurzaam en efficiënt mogelijk te leiden. Waarin het slim koppelen van data in toenemende mate het succes bepaalt. Waarin samenwerken de enige manier is om de toonaangevende positie van Nederland te behouden.

Data delen = vermenigvuldigen

JoinData is hard op weg om in Nederland de datahub voor de agrarische sector te realiseren. Een veilige digitale datasnelweg die het delen, hergebruiken en combineren van data mogelijk maakt. Een must voor een duurzame keten en daarmee voor de toekomst van de agrarische sector. Inmiddels hebben we al een stevige basis staan en stromen diverse databronnen over onze hub. Maar wat ons betreft is dit pas het begin. Nieuwe databronnen worden binnenkort via JoinData ontsloten en datagedreven innovaties worden gecreëerd voor de boer en de sector. Vanuit de coöperatieve gedachte staat de ondernemer centraal.


Boer aan het stuur

De boer blijft eigenaar van zijn data. Deze data is afkomstig van sensoren en andere technologische hulpmiddelen binnen je bedrijf. Je besluit zelf welke andere partijen over jouw data mogen beschikken, via een overzichtelijk machtigingenregister. Je krijgt toegang tot jouw informatie én krijgt daarnaast de beschikking over kennis van andere partijen.

De data wordt beschikbaar gesteld voor applicaties en kan verrijkt worden met kennis van kennisinstellingen of instituten. Het wordt toegepast in beslismodellen, procesbeschrijvingen en adviesproducten waarmee bijvoorbeeld veehouders betere keuzes kunnen maken op het gebied van gezondheid, vruchtbaarheid en voeding.


Voordelen

Meer weten?

Binnenkort vind je op deze website meer informatie over het aansluiten van jouw (sensor)data, welke databronnen er nu al beschikbaar zijn en welke apps er al zijn. Wil je hier meer over weten of wil je gebruik maken van ons machtigingenregister? Laat dan je gegevens achter.


Verstuur