• nl
  • en

JoinData is hét dataplatform voor de agrarische sector. Een veilige digitale datasnelweg die het delen, hergebruiken en combineren van data mogelijk maakt.

De coöperatie JoinData, een samenwerking tussen o.a. Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland, bouwde dit beveiligde platform voor de agri-business. Data van het boerenbedrijf kan hierop, op verzoek, gedeeld worden met anderen. Het stimuleert bedrijven om met de beschikbare data innovatieve app’s te ontwikkelen waarmee de boer nog effectiever zijn bedrijf kan managen.

Het doel van JoinData is dat data binnen de agrarische sector actief wordt gedeeld en hierdoor innovaties worden aangejaagd. Met als resultaat betere prestaties voor duurzaamheid, rentabiliteit en welzijn.

JoinData
Nieuwe kanaal 7F (BioPartner gebouw)
6709 PA Wageningen
info@join-data.nl

Arjan

Arjan Lamers

Software Architect

arjan@join-data.nl

Harm

Harm de Bruin

Delivery Manager

harm@join-data.nl

Jos Tholen

Jos Tholen

Business Development

jos@join-data.nl

M. de Groot _ JoinData

Maarten de Groot

Business Development

maarten@join-data.nl

Marlieke-Marcusse-Schiltmans-e1537189163540

Marlieke Marcusse-Schiltmans

Marketing & Community Manager

marlieke@join-data.nl

Gijs Nijman

Gijs Nijman

Integration Manager

gijs@join-data.nl

Sener

Sener Celik

Directeur

sener@join-data.nl

Coöperatie JoinData

De coöperatie JoinData is een samenwerking van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina, Rabo Frontier Ventures en LTO Nederland. De uitbreiding naar akkerbouw is gemaakt nu ook Cosun en Avebe zijn toegetreden als lid.

Deze non-profit coöperatie is ontstaan vanuit de eerdere initiatieven SmartDairyFarming en de Coöperatie Datahub, o.a. in samenwerking met TNO.

JoinData wordt geadviseerd door een Advisory Board Farmers en een Advisory Board Data. Daarnaast wordt JoinData gecontroleerd door een onafhankelijke Auditcommissie.

Geschiedenis

2019: Uitbreiding platform

JoinData breidt de digitale snelweg uit naar de akkerbouwsector. Op 1 juli zijn Cosun en Avebe definitief toegetreden als lid van JoinData. Daarnaast bundelt het samenwerkingsplatform JoinData zijn krachten internationaal. Samen met agrirouter, een data-uitwisselingsplatform van een groep machinebouwers, beogen ze het grensoverschrijdend uitwisselen van gegevens.

2018: Ontwikkeling platform

Het team van JoinData wordt uitgebreid en daarmee krijgt ook het platform meer vorm. Eind van het jaar wordt het nieuwe machtigingenplatform Mijn JoinData geïntroduceerd.

In de zomer treedt Rabo Frontier Ventures (RFV), het strategisch investeringsfonds van de Rabobank, toe tot JoinData.

2017: JoinData als coöperatie opgericht

Begin augustus wordt de Coöperatie Datahub opgericht en de nieuwe naam JoinData wordt geïntroduceerd.

LTO en EDI-Circle sluiten aan en Cosun en Avebe spreken de intentie uit om lid te worden van de Coöperatie Datahub. Tevens breidt Agrifirm haar bestaande deelname binnen de Datahub uit met de akkerbouwactiviteiten. We bieden hiermee leden, boeren, dataleveranciers en applicatiebouwers één betrouwbare infrastructuur voor financiële en technische data van de melkveehouderij en akkerbouw activiteiten.

2013-2016: Samenwerken in coöperatie

In 2013 is op initiatief van melkveehouders, bedrijven en kennisinstellingen het programma SmartDairyFarming 1.0 -met bijdrage van het Mesdagfonds- opgestart. In de jaren erna wordt het programma verder ontwikkeld en in 2016 wordt de samenwerkingsovereenkomst ‘Smart Dairy Farming in Coöperatief Perspectief’ ondertekend. Het programma gaat hiermee een nieuwe fase in: Smart Dairy Farming 3.0. De aanpak richt zich specifiek op de data infrastructuur en de applicaties.