• nl
  • en

JoinData biedt het veilige en transparante dataplatform voor de Nederlandse agrarische sector. Bedrijven, kennisinstellingen en agrarische ondernemers werken met behulp van ons dataplatform aan de ontwikkeling van innovatieve digitale werkmethoden op het gebied van duurzaamheid, efficiency en voeding.

Als coöperatie stimuleert JoinData bedrijven om met de beschikbare data innovatieve toepassingen (app’s) te ontwikkelen waarmee de boer nog effectiever zijn bedrijf kan managen. “Ons doel is dat data binnen de agrarische sector actief wordt gedeeld en hierdoor innovaties worden aangejaagd, wat uiteindelijk resulteert in verbetering van de prestaties op het vlak van duurzaamheid, rentabiliteit en welzijn.” stelt Sener Celik, Directeur JoinData.

JoinData
Nieuwe kanaal 7F (BioPartner gebouw)
6709 PA Wageningen
info@join-data.nl

Arjan

Arjan Lamers

Software Architect

arjan@join-data.nl

Harm

Harm de Bruin

Delivery manager

harm@join-data.nl

Jos Tholen

Jos Tholen

Business Development

jos@join-data.nl

Marlieke-Marcusse-Schiltmans-e1537189163540

Marlieke Marcusse-Schiltmans

Marketing & Community Manager

marlieke@join-data.nl

Sener

Sener Celik

Directeur

sener@join-data.nl

Coöperatie JoinData

De coöperatie JoinData is een samenwerking van Agrifirm, CRV, EDI-Circle, FrieslandCampina en LTO Nederland. Ook Rabo Frontier Ventures treedt toe tot JoinData en COSUN en AVEBE hebben de intentie uitgesproken om lid te worden.

Deze non-profit coöperatie is ontstaan vanuit de eerdere initiatieven SmartDairyFarming en de Coöperatie Datahub, o.a. in samenwerking met TNO.

JoinData wordt geadviseerd door een Advisory Board Farmers en een Advisory Board Data. Daarnaast wordt JoinData gecontroleerd door een onafhankelijke Auditcommissie.

Geschiedenis

2018: Ontwikkeling platform

Het team van JoinData wordt uitgebreid en daarmee krijgt ook het platform meer vorm. Eind van het jaar wordt het nieuwe machtigingenplatform Mijn JoinData geïntroduceerd.

In de zomer treedt Rabo Frontier Ventures (RFV), het strategisch investeringsfonds van de Rabobank, toe tot JoinData.

2017: JoinData als coöperatie opgericht

Begin augustus wordt de Coöperatie Datahub opgericht en de nieuwe naam JoinData wordt geïntroduceerd.

LTO en EDI-Circle sluiten aan en Cosun en Avebe spreken de intentie uit om lid te worden van de Coöperatie Datahub. Tevens breidt Agrifirm haar bestaande deelname binnen de Datahub uit met de akkerbouwactiviteiten. We bieden hiermee leden, boeren, dataleveranciers en applicatiebouwers één betrouwbare infrastructuur voor financiële en technische data van de melkveehouderij en akkerbouw activiteiten.

2013-2016: Samenwerken in coöperatie

In 2013 is op initiatief van melkveehouders, bedrijven en kennisinstellingen het programma SmartDairyFarming 1.0 -met bijdrage van het Mesdagfonds- opgestart. In de jaren erna wordt het programma verder ontwikkeld en in 2016 wordt de samenwerkingsovereenkomst ‘Smart Dairy Farming in Coöperatief Perspectief’ ondertekend. Het programma gaat hiermee een nieuwe fase in: Smart Dairy Farming 3.0. De aanpak richt zich specifiek op de data infrastructuur en de applicaties.