• nl
  • en

Voor applicatiebouwers

Wat is er mogelijk? Als je erover nadenkt wordt die vraag steeds interessanter. Samen kunnen we innovatieve apps aanbieden die de data van ondernemers combineren. Onderling, maar ook met andere databronnen zoals het weer of bodeminformatie. Door het slim koppelen van al deze data krijgt de ondernemer nog veel meer kennis en inzicht. Het boerenbedrijf komt 360° in beeld. Zo maken we de sector duurzamer en efficiënter! Via JoinData bereik je in één klap een groot deel van de ondernemers, die jouw app ook eerst kunnen testen voordat je hem introduceert.

JoinData is een onafhankelijk non-profit dataplatform voor de Food & Agri sector. Een digitale datasnelweg die het eenvoudig delen, hergebruiken en combineren van data mogelijk maakt. Een platform waar agrarisch ondernemers nu al gebruik van maken voor machtigingen. Vanuit de coöperatieve gedachte is ons doel om alle partijen aan te sluiten, zodat de ondernemer optimaal profiteert.

Waarom een dataplatform voor de agrarische sector?

Steeds meer apparaten en sensoren verzamelen data op het boerenbedrijf. Die gegevens worden op verschillende manieren opgeslagen en uitgewisseld. Door samen te werken binnen de Food & Agri sector organiseren we data uitwisseling efficiënt, veilig en transparant.

Ook nemen de mogelijkheden voor analyse van data, ontdekken van correlaties en herkennen van patronen snel toe, en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Dit is een belangrijk voordeel voor de leveranciers die met ons samenwerken. Je kunt applicaties ontwikkelen met het boerenbedrijf 360° in beeld. Door het slim koppelen van al deze data krijgt de ondernemer meer kennis en inzicht. Zo maken we de sector duurzamer, efficiënter. Onze focus ligt dan ook op ontwikkeling en innovatie voor de boer, keten en sector.

Hoe sluit je aan?

Het aansluiten op Mijn JoinData is makkelijk en voor iedereen toegankelijk. Als applicatieleverancier krijg je, met consent van de boer, toegang tot nieuwe databronnen waarmee je innovatieve toepassingen kunt ontwikkelen. Dataleveranciers delen data op een veilige en efficiënte manier delen met applicatieleveranciers. Je komt hierdoor in contact met nieuwe afnemers en hebt direct de goedkeuring van de boer geregeld. Je hoeft je niet meer druk te maken over machtigingen, dat is allemaal goed geregeld in Mijn JoinData.

Geïnteresseerd?

Wij nemen graag contact met je op. Om je zo goed mogelijk te kunnen informeren willen wij graag het volgende weten:

Catalogus

Dit zijn de datastromen die al via het JoinData platform lopen. Onze catalogus wordt continu uitgebreid, dus neem voor de laatste status contact met ons op.

Data soort Data of voorbeeld
Identificatie

Identificatie tags
Klantnummers, KvK’s en andere bedrijfsidentificatie

Kerncijfers

KLW kengetallen

Opbrengst

Zuivelgegevens
EDI zuivel

Gezondheid

Gewichten
Gezondheidsrapportages
Gezondheidsactiviteiten

Percelen

Perceel registraties
RVO perceel registraties

Vruchtbaarheid

Drachtigheden
Zwangerschapschecks
Inseminaties
Tochtigheidsrapporten
Tochtigheidsactiviteiten

Voeding

Waterinnames
Melkinnames
Labuitslag voederwaarde

Laboratoriumverslagen

Bemesting
Voederwaarde
Manure & compost
Voedselveiligheid
Bodemgezondheid

Slacht

Slachten
Edislacht berichten
Slachtgegevens

Financiële gegevens

Facturen
Journaalposten
FactuurEAB
UBL facturen
Uncefact invoices
Company specific facturen

Duurzaamheid

Vervoersbewijzen Dierlijke Mest
Kringloopwijzer
Kringloopwijzer status
Melkveefosfaatreferentie
Fosfaatplan delen
Begrazingssamenvatting (weidegang)

Logistiek

Verzendberichten
Leveringsberichten
Leveringen