• nl
  • en

Voor applicatiebouwers

Wat is er mogelijk? Als je erover nadenkt wordt die vraag steeds interessanter. Samen kunnen we innovatieve apps aanbieden die de data van ondernemers combineren. Onderling, maar ook met andere databronnen zoals het weer of bodeminformatie. Door het slim koppelen van al deze data krijgt de ondernemer nog veel meer kennis en inzicht. Het boerenbedrijf komt 360° in beeld. Zo maken we de sector duurzamer en efficiënter! Via JoinData bereik je in één klap een groot deel van de ondernemers, die jouw app ook eerst kunnen testen voordat je hem introduceert.

JoinData is een onafhankelijk non-profit dataplatform voor de Food & Agri sector. Een digitale datasnelweg die het eenvoudig delen, hergebruiken en combineren van data mogelijk maakt. Een platform waar agrarisch ondernemers nu al gebruik van maken voor machtigingen. Vanuit de coöperatieve gedachte is ons doel om alle partijen aan te sluiten, zodat de ondernemer optimaal profiteert.

Waarom een dataplatform voor de agrarische sector?

Steeds meer apparaten en sensoren verzamelen data op het boerenbedrijf. Die gegevens worden op verschillende manieren opgeslagen en uitgewisseld. Door samen te werken binnen de Food & Agri sector organiseren we data uitwisseling efficiënt, veilig en transparant.

Ook nemen de mogelijkheden voor analyse van data, ontdekken van correlaties en herkennen van patronen snel toe, en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Dit is een belangrijk voordeel voor de leveranciers die met ons samenwerken. Je kunt applicaties ontwikkelen met het boerenbedrijf 360° in beeld. Door het slim koppelen van al deze data krijgt de ondernemer meer kennis en inzicht. Zo maken we de sector duurzamer, efficiënter. Onze focus ligt dan ook op ontwikkeling en innovatie voor de boer, keten en sector.

Hoe sluit je aan?

Het aansluiten op Mijn JoinData is makkelijk en voor iedereen toegankelijk. Als applicatieleverancier krijg je, met consent van de boer, toegang tot nieuwe databronnen waarmee je innovatieve toepassingen kunt ontwikkelen. Dataleveranciers delen data op een veilige en efficiënte manier delen met applicatieleveranciers. Je komt hierdoor in contact met nieuwe afnemers en hebt direct de goedkeuring van de boer geregeld. Je hoeft je niet meer druk te maken over machtigingen, dat is allemaal goed geregeld in Mijn JoinData.

Geïnteresseerd?

Wij nemen graag contact met je op. Om je zo goed mogelijk te kunnen informeren willen wij graag het volgende weten:

Catalogue

These are the data streams which already run via the JoinData platform. Our catalogue is constantly being expanded, so please contact us for the latest status.

Data type Data or example
Identifiers

Identification tags
Customer numbers, chamber of commerce and other company identifiers

Key figures

KLW key figures

Yield

Dairy data
EDI dairy

Health

Weights
Health reports
Health activities

Parcels

Parcel registrations
RVO parcel registrations

Fertility

Gestations
Pregnancy checks
Inseminations
Heat reports
Heat activities

Feed

Water intake
Milk intake
Lab result feed value

Lab results

Feed value
Manure & compost
Food safety
Soil health

Slaughtering

Slaughter
Edi-slaughter messages
Slaughter data

Financial

Invoices
Journal entries
FactuurEAB
UBL invoices
Uncefact invoices
Company specific invoices

Sustainability

Transport certificate animal manure
Kringloopwijzer (Dutch)
Kringloopwijzer status (Dutch)
Milk phosphate reference
Phosphate plan sharing
Dairy grazing summary

Logistics

Despatch advices
Delivery notices
Deliveries