• nl
  • en

Voor Dataleveranciers

Leveranciers van hardware leveren door slimme sensoren ook waardevolle data, waarmee het werk van de agrarische ondernemers makkelijker wordt. Zolang deze data apart wordt opgeslagen blijft het daarbij. Als we gaan samenwerken in de keten en data delen ontstaan ineens ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden. Willen we als Nederlandse Food & Agri sector toonaangevend blijven, dan liggen hier onze kansen.

JoinData is een onafhankelijk non-profit dataplatform voor de Food & Agri sector. Een digitale datasnelweg die het eenvoudig delen, hergebruiken en combineren van data mogelijk maakt. Een platform waar agrarisch ondernemers nu al gebruik van maken voor machtigingen en data- en applicatieleveranciers actief op zijn. Vanuit de coöperatieve gedachte is ons doel om alle partijen aan te sluiten, zodat de ondernemer optimaal profiteert.

Waarom een dataplatform voor de agrarische sector?

Steeds meer apparaten en sensoren verzamelen data op het boerenbedrijf. Die gegevens worden op verschillende manieren opgeslagen en uitgewisseld. Door samen te werken binnen de Food & Agri sector organiseren we data uitwisseling efficiënt, veilig en transparant.

Ook nemen de mogelijkheden voor analyse van data, ontdekken van correlaties en herkennen van patronen snel toe, en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Dit is een belangrijk voordeel voor de data- en applicatieleveranciers die met ons samenwerken. Je kunt innoveren door jouw data te combineren met gegevens van de toeleverende industrie, laboratoria en universiteiten binnen de keten en sector. Je kunt bijvoorbeeld applicaties ontwikkelen met het boerenbedrijf 360° in beeld. Door het slim koppelen van al deze data krijgt de ondernemer meer kennis en inzicht. Zo maken we de sector duurzamer en efficiënter. Onze focus ligt dan ook op ontwikkeling en innovatie voor de boer, keten en sector.

Hoe sluit je aan?

Het aansluiten op Mijn JoinData is makkelijk en voor iedereen toegankelijk. Als dataleverancier kun je jouw data op een veilige en efficiënte manier delen met applicatieleveranciers. Je komt hierdoor in contact met nieuwe afnemers en hebt direct de goedkeuring van de boer geregeld. Dit is namelijk onderdeel van de JoinData dienstverlening. Je reduceert hierdoor de kosten aanzienlijk, want je hoeft geen point to point dataverbindingen meer in stand te houden.

Op de website van JoinData hebben we een Developer Center ingericht. Hier vind je de technische documentatie die je nodig hebt om aan te kunnen sluiten. Ook kan je via het formulier onderaan de pagina een account aanvragen voor de integratie-omgeving.

Wat zijn mijn voordelen?

rocket-256

Voorsprong

Slimmere beslissingen: door het koppelen van gegevens heb je meer inzicht en kun je slimmere besluiten nemen.

Idea

Gemak

Je hoeft maar een keer in te loggen en kunt overal bij. Je regelt alle machtigingen op dezelfde manier. Het platform is praktisch en logisch. Een handleiding is niet nodig.

Effective

Controle

Zie in één overzicht met wie je welke informatie deelt en voor wel doel.

Vault

Veilig

Jouw data is in veilige handen en voldoet aan de Europese richtlijnen voor privacy en gegevensbescherming.

Geïnteresseerd?

Wij nemen graag contact met je op. Om je zo goed mogelijk te kunnen informeren willen wij graag het volgende weten: