• nl
  • en
Samenwerking Sensoterra - JoinData

Sensoterra en JoinData werken samen om datagedreven irrigatiebeslissingen aan Nederlandse boeren te brengen

Sensoterra, marktleider in draadloze bodemvochtsensoren, kondigt een partnership aan met JoinData om agrarisch ondernemers te stimuleren datagedreven te irrigeren ten behoeve van optimaal bodemleven en gewasopbrengst.

Data over bodemvocht wordt steeds belangrijker voor agrarisch ondernemers, door de toenemende uitdagingen met betrekking tot het klimaat en bodemleven de afgelopen jaren. Sensoterra helpt boeren in Nederland met het verzamelen van bodemvochtdata in allerlei gewassen zoals rijgewassen, boomgaarden, zacht fruit, bollen en bloemen. De bodemvochtdata die beschikbaar worden gesteld via het JoinData platform, zal agrarisch ondernemers ondersteunen bij het maken van de juiste, slimme beslissingen met betrekking tot bodemleven en optimale beregening.

Data is een middel om de agrifood industrie te transformeren. Transformatie is echter alleen mogelijk als we bereid zijn informatie te delen en te leren, om vervolgens als geheel te verbeteren. Voorwaarde is een gemakkelijke manier voor boeren om te allen tijde over hun eigen data te kunnen beschikken én die data te kunnen delen. JoinData faciliteert dit proces met hun platform voor datadistributie en het stimuleren van kennisdeling en innovatie.

Het is de ambitie van Sensoterra een nieuwe standaard neer te zetten voor de productie van duurzaam geteelde gewassen door datagedreven irrigatie. Door de verzamelde data te integreren, zal de noodzaak om dit te doen worden aangetoond en ondersteunt de agrifood sector in het versnellen van de verduurzaming. Het delen van data is enkel en alleen mogelijk met goedkeuring van de boer.

“Gewasopbrengst zal in de toekomst sterk afhangen van het integreren en toepasbaar maken van data, afkomstig van meerdere bronnen, in een centraal dashboard. Door de samenwerking met JoinData als onafhankelijke partner om data te delen en managen, zal de adoptie van IoT sensortechnologie versnellen en gebruik van land en gewasopbrengst verder optimaliseren”, Bas van der Velden, Sales Director, Sensoterra

“Wij willen agrarisch ondernemers stimuleren inzicht, overzicht en controle te krijgen over hun data en samen innovatie in de sector aanjagen. We zijn trots en verheugd dat Sensoterra, die dezelfde visie deelt en daarmee ook hun data, aansluit op ons platform om de noodzakelijke beweging in de sector te realiseren”, Jos Tholen, Business Development Manager, JoinData

Wageningen, 19 juni

Foto links naar rechts: Bas van der Velden (Sales Director, Sensoterra), Jos Tholen (Business Development Manager, JoinData), Harm de Bruin (Delivery Manager, JoinData), Thomas Wielemaker (Customer Success Manager, Sensoterra).